Club regelement


Begeleiding


De mensen waar je als speler het meest mee te maken krijgt zijn de trainer en de ploegafgevaardigde. Zij staan samen in voor het goede verloop en staan steeds ter beschikking om alle mogelijke vragen of problemen te bespreken. Zij vormen het eerste aanspreekpunt voor de spelers en de ouders. Daarnaast bestaat er per leeftijdscategorie (duiveltjes tot preminiem / miniem tot junior) nog een jeugdcoördinator die zorgt voor de algemene coördinatie op sportief vlak. Zij worden bijgestaan door de algemene verantwoordelijken van de jeugdwerking.


Elke ploeg wordt begeleid door één of twee ploegafgevaardigden. Deze personen zorgen voor de uitrustingen, het invullen van het scheidsrechtersblad, het vlot verloop van de wedstrijd, enz.


Bij de allerkleinsten is het aangewezen dat de ouders helpen bij het omkleden en het binden van de veters; dit geldt enkel voor de -8 jarigen, van de andere spelers wordt er voldoende zelfstandigheid verwacht. Als de -8 jarigen omgekleed zijn, verlaten de ouders zo snel mogelijk de kleedkamer, zo kan de trainer op een rustige manier de spelers coachen.


De sportieve verantwoordelijkheid ligt bij de trainer. Hij leidt de trainingen en neemt beslissingen met betrekking tot de wedstrijden. Wanneer een speler moet deelnemen aan een wedstrijd wordt hij hiervan ingelicht door de trainer of ploegafgevaardigde, meestal door middel van een uitnodigingsbriefje waarop vermeld staat : de tegenstrever, plaats en uur van samenkomst, plaats en uur van de wedstrijd.


Met ernstige klachten, problemen of ideeën ter verbetering omtrent de jeugdwerking kan je altijd terecht bij de ombudsman van de jeugdwerking.


Uitrusting


Elke speler moet minstens beschikken over degelijke voetbalschoenen en scheenbeenbeschermers, dit zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden.


Tot en met de categorie van preminiemen wordt er enkel getraind en gespeeld met multistuds = vaste kunststof studs (bondsreglementering).


Wanneer en gespeeld of getraind wordt op het kunstgrasveld dan mag dit alleen met voetbalschoenen met multistuds!


De voetbalschoenen zijn altijd gepoetst en in orde. De studs zijn voltallig, staan goed vast, hebben geen scherpe randen of zijn niet beschadigd en goede veters.


Na betaling van het lidgeld ontvangt elke speler een paar voetbalkousen die tijdens de wedstrijden dienen aangetrokken te worden.


Er kan ook een clubvest of trainingkledij voorzien worden die steeds gedragen wordt bij de verplaatsing naar de wedstrijden (afspraken in teamverband).


De kledij tijdens de trainingen is vrij, maar dient aangepast te zijn aan de voetbalsport en de weersomstandigheden (regenvestje, dikkere trui, lange trainingsbroek, muts, handschoenen, extra T-shirt, ...).


Bij de wedstrijden zorgt de club voor een wedstrijduitrusting (truitje en broek).


Trainingen


Van de spelers word verwacht de trainingen te beschouwen als ernstige, sportieve leermomenten.


Op training komen spelers altijd op tijd, dit wil zeggen dat ze omgekleed zijn op het uur dat training begint.


De spelers begeven zich rustig naar het trainingsveld alleen na toelating van de trainer.


Verwittig altijd tijdig de trainer als je niet kan deelnemen aan de training want dit kan van belang zijn voor het opstellen van het trainingsprogramma.


Na de training wordt het gebruikte trainingsmateriaal netjes terug op zijn voorziene plaats gezet; ballen, kegels, losse doelen, paaltjes, enz. Als nodig wordt dat materiaal eerst gereinigd.


Wedstrijden


Respecteer ook bij wedstrijden het afgesproken uur. Als je op verplaatsing rechtstreeks rijdt verwittig dan de trainer (of afgevaardigde) om misverstanden of onnodig wachten te vermijden.


Verwittig altijd tijdig de trainer (of afgevaardigde) als je niet kan deelnemen zodat hij eventueel andere spelers kan oproepen.


Bij wedstrijden op verplaatsing is de speler aangewezen op eigen vervoer. Binnen een team kan je afspreken om eventueel samen te rijden, dit echter op eigen verantwoordelijkheid.


Vanaf de leeftijd van 12 jaar moet de speler steeds zijn identiteitskaart bij zich dragen, deze dient afgegeven te worden voor het begin van de wedstrijd voor het invullen van het wedstrijdblad, ter controle van de betrokken scheidsrechter. Na de wedstrijd krijgt men zijn identiteitskaart terug (zonder identiteitskaart spelen betekent een boete voor de club). Voor spelers jonger dan 12 jaar wordt hiervoor de aansluitingskaart gebruikt.


Elke speler speelt per wedstrijd minimum 50%.Dit wil niet zeggen dat we toelaten dat het iedere week dezelfde spelers zijn die de 50% spelen,het principe van iedereen evenveel speelkansen mag gespreid worden over verschillende wedstrijden.


Veiligheid en hygiëne


Er wordt niet onnodig rondgelopen in de gangen van de kleedkamers en spelers gaan enkel in de toegewezen kleedkamer. Behalve trainers, afgevaardigden of leden van de jeugdwerking wordt er niemand toegelaten in de kleedkamers en de gangen naar de kleedkamers (uitgezonderd bij de -8 jarigen).


Na elke training en wedstrijd wordt er gedoucht, gelieve dus wasgerief, badslippers (voorkomt uitglijden en infecties) en reserve kledij te voorzien.


Spelers laten de kleedkamer steeds netjes achter en reinigen de wasbak. In iedere kleedkamer is er een vuilbak aanwezig voor afval.


Voor spelers binnengaan na een training of wedstrijd vegen ze hun voetbalschoenen af aan de borstels buiten aan de ingang van het kleedkamergebouw.


Spelers worden verzocht alle mogelijke voorzorgen te nemen om hun waardevolle voorwerpen te vrijwaren voor verlies, beschadiging of diefstal, dit zowel thuis als op verplaatsing. Onnodige waardevolle spullen kunnen best thuis gelaten worden.


Spelers worden, volgens hun leeftijd, zelf geacht hun verantwoordelijkheid op te nemen volgens de wettelijke bepalingen betreffende gebruik van alcohol en tabak. Drugsgebruik of -bezit is in onze club niet toegelaten!


Ongevallen - Medische begeleiding


Voor kleine ongevallen op training of bij wedstrijd is er EHBO-materiaal voorzien op het secretariaat aan de ingang van het kleedkamergebouw.


Bij ernstiger ongevallen dient men zo vlug mogelijk een dokter te consulteren of eventueel de dienst 100 te contacteren. Het telefoonnummer van de dokter van wacht is beschikbaar op het secretariaat.


In alle gevallen waar men beroep doet op een dokter moet men het nodige ongevallendocument "Aangifte van ongeval" invullen en laten invullen. Dit formulier behoort in principe bij het standaardpakket van elk team. Indien niet beschikbaar bij het team kan men dit formulier verkrijgen in onze cantine of dient men zo vlug mogelijk contact te nemen met de gerechtigde correspondent van onze club. Het ingevulde document moet, samen met een kleefbriefje van de mutualiteit, binnen de 5 dagen bezorgd worden in het voorziene bakje "Ongevallen" te vinden in de kantine (achter de toog). Voor ongevallen op weg naar de training of wedstrijd gelden dezelfde regels. Trainingen en wedstrijden mogen pas hervat worden nadat er een schriftelijk bewijs van genezing werd afgeleverd door de dokter.


Spelers die specifieke medische begeleiding krijgen, bepaalde medische problemen hebben en/of bepaalde medicijnen dienen te nemen kunnen dit vrijwillig invullen op hun "inlichtingenformulier", bijgehouden op het secretariaat, en als nodig, in vertrouwen melden aan hun trainer en afgevaardigde.


Wij vragen aan de spelers om altijd een kleefstrookje van de mutualiteit of de SIS-kaart op zak te hebben.


Deelname aan voetbalactiviteiten buiten de club


Elke speler die wil gaan trainen, testen of tornooien spelen, bij een andere voetbalclub of organisatie moet hiervoor altijd, via zijn respectievelijke coördinator, een schriftelijke toestemming krijgen van de gerechtigde correspondent van onze club zoals voorzien wordt door de Belgische voetbalbond. Hij meldt dit eveneens aan zijn trainer.


Deelname aan buiten de schooluren georganiseerde sportactiviteiten op school en voetbalstages of -kampen dient men minstens te melden aan zijn trainer en coördinator (indien mogelijk minstens 1 week op voorhand).


Fairplay


Bij trainingen en wedstrijden dienen spelers zich altijd sportief te gedragen.


Tijdens de training en wedstrijden blijven ouders en toeschouwers achter de voorziene omheining staan of op de daarvoor voorziene plaatsen. Positieve aanmoedigingen zijn toegelaten, maar negatieve uitspattingen en onsportiviteit laat men best achterwege. Spelrichtlijnen worden alleen door de trainer gegeven. Pestgedrag en discriminatie horen niet thuis in onze voetbalclub.


Opmerkingen


Transfers binnen het voetbalseizoen worden niet toegestaan tenzij alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden en met goedkeuring van de bestuurraad van de club. De officiële transferperiode loopt elk voetbalseizoen van 1 tot en met 30 april.


Door aan te sluiten bij de club aanvaardt men deze clubregels.


Bij aanpassingen of wijzigingen aan dit reglement zal u hiervan steeds op de hoogte gebracht worden.


Elk inbreuk aan deze clubregels zal op gepaste wijze gesanctioneerd worden door de jeugdwerking of de beheerraad. Sancties: disiplinair, schorsing of uitsluiting.


Vragen over de clubregels mogen steeds gesteld worden aan de jeugdwerking.


In alle voorkomende gevallen welke niet vermeld zijn in deze clubregels neemt de jeugdwerking of de beheerraad van de club een desbetreffende beslissing.

Begeleiding


De mensen waar je als speler het meest mee te maken krijgt zijn de trainer en de ploegafgevaardigde. Zij staan samen in voor het goede verloop en staan steeds ter beschikking om alle mogelijke vragen of problemen te bespreken. Zij vormen het eerste aanspreekpunt voor de spelers en de ouders. Daarnaast bestaat er per leeftijdscategorie (duiveltjes tot preminiem / miniem tot junior) nog een jeugdcoördinator die zorgt voor de algemene coördinatie op sportief vlak. Zij worden bijgestaan door de algemene verantwoordelijken van de jeugdwerking.


Elke ploeg wordt begeleid door één of twee ploegafgevaardigden. Deze personen zorgen voor de uitrustingen, het invullen van het scheidsrechtersblad, het vlot verloop van de wedstrijd, enz.


Bij de allerkleinsten is het aangewezen dat de ouders helpen bij het omkleden en het binden van de veters; dit geldt enkel voor de -8 jarigen, van de andere spelers wordt er voldoende zelfstandigheid verwacht. Als de -8 jarigen omgekleed zijn, verlaten de ouders zo snel mogelijk de kleedkamer, zo kan de trainer op een rustige manier de spelers coachen.


De sportieve verantwoordelijkheid ligt bij de trainer. Hij leidt de trainingen en neemt beslissingen met betrekking tot de wedstrijden. Wanneer een speler moet deelnemen aan een wedstrijd wordt hij hiervan ingelicht door de trainer of ploegafgevaardigde, meestal door middel van een uitnodigingsbriefje waarop vermeld staat : de tegenstrever, plaats en uur van samenkomst, plaats en uur van de wedstrijd.


Met ernstige klachten, problemen of ideeën ter verbetering omtrent de jeugdwerking kan je altijd terecht bij de ombudsman van de jeugdwerking.


Uitrusting


Elke speler moet minstens beschikken over degelijke voetbalschoenen en scheenbeenbeschermers, dit zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden.


Tot en met de categorie van preminiemen wordt er enkel getraind en gespeeld met multistuds = vaste kunststof studs (bondsreglementering).


Wanneer en gespeeld of getraind wordt op het kunstgrasveld dan mag dit alleen met voetbalschoenen met multistuds!


De voetbalschoenen zijn altijd gepoetst en in orde. De studs zijn voltallig, staan goed vast, hebben geen scherpe randen of zijn niet beschadigd en goede veters.


Na betaling van het lidgeld ontvangt elke speler een paar voetbalkousen die tijdens de wedstrijden dienen aangetrokken te worden.


Er kan ook een clubvest of trainingkledij voorzien worden die steeds gedragen wordt bij de verplaatsing naar de wedstrijden (afspraken in teamverband).


De kledij tijdens de trainingen is vrij, maar dient aangepast te zijn aan de voetbalsport en de weersomstandigheden (regenvestje, dikkere trui, lange trainingsbroek, muts, handschoenen, extra T-shirt, ...).


Bij de wedstrijden zorgt de club voor een wedstrijduitrusting (truitje en broek).


Trainingen


Van de spelers word verwacht de trainingen te beschouwen als ernstige, sportieve leermomenten.


Op training komen spelers altijd op tijd, dit wil zeggen dat ze omgekleed zijn op het uur dat training begint.


De spelers begeven zich rustig naar het trainingsveld alleen na toelating van de trainer.


Verwittig altijd tijdig de trainer als je niet kan deelnemen aan de training want dit kan van belang zijn voor het opstellen van het trainingsprogramma.


Na de training wordt het gebruikte trainingsmateriaal netjes terug op zijn voorziene plaats gezet; ballen, kegels, losse doelen, paaltjes, enz. Als nodig wordt dat materiaal eerst gereinigd.


Wedstrijden


Respecteer ook bij wedstrijden het afgesproken uur. Als je op verplaatsing rechtstreeks rijdt verwittig dan de trainer (of afgevaardigde) om misverstanden of onnodig wachten te vermijden.


Verwittig altijd tijdig de trainer (of afgevaardigde) als je niet kan deelnemen zodat hij eventueel andere spelers kan oproepen.


Bij wedstrijden op verplaatsing is de speler aangewezen op eigen vervoer. Binnen een team kan je afspreken om eventueel samen te rijden, dit echter op eigen verantwoordelijkheid.


Vanaf de leeftijd van 12 jaar moet de speler steeds zijn identiteitskaart bij zich dragen, deze dient afgegeven te worden voor het begin van de wedstrijd voor het invullen van het wedstrijdblad, ter controle van de betrokken scheidsrechter. Na de wedstrijd krijgt men zijn identiteitskaart terug (zonder identiteitskaart spelen betekent een boete voor de club). Voor spelers jonger dan 12 jaar wordt hiervoor de aansluitingskaart gebruikt.


Elke speler speelt per wedstrijd minimum 50%.Dit wil niet zeggen dat we toelaten dat het iedere week dezelfde spelers zijn die de 50% spelen,het principe van iedereen evenveel speelkansen mag gespreid worden over verschillende wedstrijden.


Veiligheid en hygiëne


Er wordt niet onnodig rondgelopen in de gangen van de kleedkamers en spelers gaan enkel in de toegewezen kleedkamer. Behalve trainers, afgevaardigden of leden van de jeugdwerking wordt er niemand toegelaten in de kleedkamers en de gangen naar de kleedkamers (uitgezonderd bij de -8 jarigen).


Na elke training en wedstrijd wordt er gedoucht, gelieve dus wasgerief, badslippers (voorkomt uitglijden en infecties) en reserve kledij te voorzien.


Spelers laten de kleedkamer steeds netjes achter en reinigen de wasbak. In iedere kleedkamer is er een vuilbak aanwezig voor afval.


Voor spelers binnengaan na een training of wedstrijd vegen ze hun voetbalschoenen af aan de borstels buiten aan de ingang van het kleedkamergebouw.


Spelers worden verzocht alle mogelijke voorzorgen te nemen om hun waardevolle voorwerpen te vrijwaren voor verlies, beschadiging of diefstal, dit zowel thuis als op verplaatsing. Onnodige waardevolle spullen kunnen best thuis gelaten worden.


Spelers worden, volgens hun leeftijd, zelf geacht hun verantwoordelijkheid op te nemen volgens de wettelijke bepalingen betreffende gebruik van alcohol en tabak. Drugsgebruik of -bezit is in onze club niet toegelaten!


Ongevallen - Medische begeleiding


Voor kleine ongevallen op training of bij wedstrijd is er EHBO-materiaal voorzien op het secretariaat aan de ingang van het kleedkamergebouw.


Bij ernstiger ongevallen dient men zo vlug mogelijk een dokter te consulteren of eventueel de dienst 100 te contacteren. Het telefoonnummer van de dokter van wacht is beschikbaar op het secretariaat.


In alle gevallen waar men beroep doet op een dokter moet men het nodige ongevallendocument "Aangifte van ongeval" invullen en laten invullen. Dit formulier behoort in principe bij het standaardpakket van elk team. Indien niet beschikbaar bij het team kan men dit formulier verkrijgen in onze cantine of dient men zo vlug mogelijk contact te nemen met de gerechtigde correspondent van onze club. Het ingevulde document moet, samen met een kleefbriefje van de mutualiteit, binnen de 5 dagen bezorgd worden in het voorziene bakje "Ongevallen" te vinden in de kantine (achter de toog). Voor ongevallen op weg naar de training of wedstrijd gelden dezelfde regels. Trainingen en wedstrijden mogen pas hervat worden nadat er een schriftelijk bewijs van genezing werd afgeleverd door de dokter.


Spelers die specifieke medische begeleiding krijgen, bepaalde medische problemen hebben en/of bepaalde medicijnen dienen te nemen kunnen dit vrijwillig invullen op hun "inlichtingenformulier", bijgehouden op het secretariaat, en als nodig, in vertrouwen melden aan hun trainer en afgevaardigde.


Wij vragen aan de spelers om altijd een kleefstrookje van de mutualiteit of de SIS-kaart op zak te hebben.


Deelname aan voetbalactiviteiten buiten de club


Elke speler die wil gaan trainen, testen of tornooien spelen, bij een andere voetbalclub of organisatie moet hiervoor altijd, via zijn respectievelijke coördinator, een schriftelijke toestemming krijgen van de gerechtigde correspondent van onze club zoals voorzien wordt door de Belgische voetbalbond. Hij meldt dit eveneens aan zijn trainer.


Deelname aan buiten de schooluren georganiseerde sportactiviteiten op school en voetbalstages of -kampen dient men minstens te melden aan zijn trainer en coördinator (indien mogelijk minstens 1 week op voorhand).


Fairplay


Bij trainingen en wedstrijden dienen spelers zich altijd sportief te gedragen.


Tijdens de training en wedstrijden blijven ouders en toeschouwers achter de voorziene omheining staan of op de daarvoor voorziene plaatsen. Positieve aanmoedigingen zijn toegelaten, maar negatieve uitspattingen en onsportiviteit laat men best achterwege. Spelrichtlijnen worden alleen door de trainer gegeven. Pestgedrag en discriminatie horen niet thuis in onze voetbalclub.


Opmerkingen


Transfers binnen het voetbalseizoen worden niet toegestaan tenzij alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden en met goedkeuring van de bestuurraad van de club. De officiële transferperiode loopt elk voetbalseizoen van 1 tot en met 30 april.


Door aan te sluiten bij de club aanvaardt men deze clubregels.


Bij aanpassingen of wijzigingen aan dit reglement zal u hiervan steeds op de hoogte gebracht worden.


Elk inbreuk aan deze clubregels zal op gepaste wijze gesanctioneerd worden door de jeugdwerking of de beheerraad. Sancties: disiplinair, schorsing of uitsluiting.


Vragen over de clubregels mogen steeds gesteld worden aan de jeugdwerking.


In alle voorkomende gevallen welke niet vermeld zijn in deze clubregels neemt de jeugdwerking of de beheerraad van de club een desbetreffende beslissing.